Ügyviteli szünet

Kedves Kolléganők, Kollégák!

Kamaránk irodája a MÉK titkári és elnöki értekezlete miatt
2014. december 11-12-én ügyviteli szünetet tart.

Németh László - elnök

Átadták az "Ezüst Ácsceruza" díjat

2014. november  06.
December 4-én, Borbála napján lezajlott az ötödik ünnepélyes díjátadó a rövidesen nyíló Gregersen Art Point Galéria termében. (1093 Budapest, Lónyay u. 31., Fszt. )
A Budapesti Építész Kamara és a Magyar Építő Zrt. támogatásával 2014-ben Ezüst Ácsceruza Díjat kapott Csutiné Schleer Erzsébet és Somogyi Krisztina, az év különdíjasa Kökény-Kovács Ildikó.


Gratulálunk kamaránk tagjának, Csutiné Schleer Erzsébetnek az elismeréshez! N.L.
Forrás, további információ ITT , illetve a MÉK honlapján.

Elhunyt ÁGOSTHÁZI LÁSZLÓ DLA, Ybl-díjas építész

2014. november 20.

Csendesen eltávozott egy elegáns, bölcs, kedves ember, a hazai műemlékvédelem emblematikus alakja.

1985 – 1987 között a Fejér Megyei Tervező Iroda műszaki igazgatóhelyetteseként országosan elismert szakmai tapasztalatával és tekintélyével segítette a székesfehérvári építészek munkáját és a megye építését.

Búcsúztatására 2014. december 5-én a Budapest, Villányi úti Szent Imre Templomban este ½ 8 órakor, szentmise keretében kerül sor.

Emlékezés a mellékletben:
Attachments:
Letöltés (AGO_emlekezes.pdf)Elhunyt Ágostházi László
88 Kb

"YBL MIKLÓS EMLÉKHÁZ" Székesfehérvár, Várkörút - tervpályázat

2014. november 04.
Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata  "YBL MIKLÓS EMLÉKHÁZ" megnevezéssel, nyílt, építészeti tematikájú pályázatot hirdet meg.
Ybl Miklós születésének kétszázadik évfordulója kapcsán a 2014. év az Ybl-bicentenárium jegyében telik. Az emlékév kifejezett célja Ybl munkásságának felelevenítésével a társadalom figyelmét az építőművészet felé fordítani, melyhez a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata pályázati felhívásával kíván csatlakozni.


A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata, valamint a tervezési program helyszínének virtuális otthont nyújtó Székesfehérvár Megyei Jogú Város nem kapcsolja a jelen felhívást bármely kivitelezés vagy közvetlen megvalósítás céljához.
A pályázat célja felvázolni egy olyan épületegyüttest, mely méltó emléket állít az alkotónak és életművének, alkalmas építészeti témájú rendezvények, kisebb konferenciák befogadására, valamint inkubátorház jelleggel is bír (bérműtermek), miután az építőművész emlékét szülővárosában, Székesfehérváron alig néhány műalkotás őrzi.

A tervpályázattal kapcsolatos további információ ITT .
( A pályázat benyújtásának határidejéig a 40. életévét be nem töltött építőművész, építészmérnök, építész, belsőépítész végzettségű természetes személyek nyújthatják be pályázatukat.  N.L. ? )
Kiírás a mellékletben:

5. Épületszerkezeti Konferencia - Épületfizika

2014. október 30.
2010, a Gábor László professzor úr születésének 100. évfordulójára rendezett első alkalom óta a Műegyetem Épületszerkezettani Tanszéke évente megrendezi konferenciáját, amelyen egy-egy épületszerkezeti témakört járunk körül. A harmadik, „Környezettudatos építés”, majd az elmúlt évi, immáron ténylegesen hagyományteremtő „Vízszigetelések” nagysikerű rendezvények sorozatát folytatva kerül megrendezésre az 5. Épületszerkezeti Konferencia, melyen a hang- és hőszigetelések valamint a páratechnika, egyszóval az ÉPÜLETFIZIKA tervezést befolyásoló szerepe, az egyes részterületekhez kapcsolódó kutatások, valamint a helyes gyakorlati alkalmazás ajánlásai és ökölszabályai kerülnek ismertetésre.

A Konferencia ( MÉK 3,5 pont ) időpontja és helyszíne:

2014. november 25. kedd, 9 óra - BME K. Épület 1. emelet, Díszterem

A konferencián való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amire itt van lehetőség: regisztráció
Részletes program a mellékletben:

A VÁRKÖRÚT KIALAKULÁSA, SZÉKESFEHÉRVÁR ÉPÍTÉSZETE A DUALIZMUS KORÁBAN ÉS A XX. SZÁZAD ELSŐ ÉVTIZEDEIBEN

2014. október 27.

A VÁROSI LEVÉLTÁR ÉS KUTATÓINTÉZET tisztelettel meghívja
A KDOP-3.1.1/D1-14-k2-2014-0002 azonosítószámú

„Új Belváros – Várkörút rehabilitációja”

című pályázat keretein belül megrendezésre kerülő előadására

 IDŐPONT:
2014. október 30. (csütörtök) 17:00

 HELYSZÍN:
Városi Levéltár és Kutatóintézet - Székesfehérvár, Zichy liget 10.
(Bejárat a Zichy liget – Malom utca sarkánál)

Bővebben...


Az Év Homlokzata - 2014

2014. október 21.

Sikeresen zárult az Év Homlokzata 2014 Pályázat. A kiírásra 210 pályamű érkezett, melyek közül a nyerteseket független építész-szakmai zsűri választotta ki.
A díjakat 2014. október 9-én osztották ki a Budapest Kongresszus Központban tartott díjátadó gálán

.
Az Év Homlokzata 2014 Pályázat célja, hogy támogassa a tervezők, kivitelezők modern és egyedi törekvéseit. Ezzel a hagyományteremtő kezdeményezésével a Baumit népszerűsíteni kívánja az energiatakarékos – ezáltal környezetbarát – homlokzati megoldások alkalmazását. A független zsűri által díjazott alkotások széles körű bemutatásával hozzá kíván járulni az épített környezet értékeinek megőrzéséhez és gyarapításához.


További információ, beérkezett pályaművek megtekintése  ITT.

Átadták a Schmidl Ferenc Építészeti Díjat

2014. október 06.
Az Ybl bicentenárium évében, a székesfehérvári születésű Ybl Miklós emléke előtt tisztelegve Székesfehérvár Önkormányzata idén alapította meg a Schmidl Ferenc építészeti díjat, amelyet elsőként Pordán Horváth Ferenc (1933-2001) építészmérnöknek posztumusz adományozott a város.
Az építészeti díj átadására ünnepélyes keretek között került sor a Hiemer-házban, az Építészek Világnapján.
A díj átadásán elhangzott az alapítók célja, miszerint az elismeréssel a város közössége kifejezze a megbecsülését azoknak az építészeknek, akik munkásságukkal hozzájárulnak Székesfehérvár építészeti kultúrájának magas színvonalú fenntartásához, illetve fejlődéséhez.
Forrás és további információ a város honlapján ITT.

Ybl Miklós szobrának avatása - Székesfehérvár, Zichy liget

2014. október 03.
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt Ybl Miklós szobrának avatására, amelyre 2014. október 9-én 10 órakor a Zichy ligetben kerül sor.

Lestyán-Goda János szobrászművész alkotását felavatja L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.
Köszöntőt mond: dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere

Mellékletben meghívó a szobor avatására, illetve a Vörösmarty Színházban rendezendő programokra:


Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Megyei Építészek Kamarája