Átadtuk a Molnár Tibor Építészeti Díjat

2018. szeptember 25.
A Fejér Megyei Építészek Kamarája által 2017-ben alapított Molnár Tibor Építészeti Díj első átadására 2018. szeptember 23-án került sor Molnár Tibor egykori háza előtt Székesfehérváron, a Várkörúton.
22 pályázat közül választotta ki a Bíráló Bizottság a 3 Díjazottat. A Díjnak fokozatai nincsenek, oklevéllel, emlékéremmel, és pénzjutalommal jár.


A díjazottak:  Huszárik Krisztián;  Lőrincz Attila;  Rombauer Gábor
A pályázatokból kiállítást is rendeztünk, mely 2 hétig a helyszínen megtekinthető.
A díjátadás képei ITT találhatóak, a kiállítási tablók pedig ITT érhetők el.
Gratulálok a díjazottaknak, köszönöm minden pályázó munkáját, s biztatom tagjainkat, hogy 2019-ben is pályázzanak! N.L.

Molnár Tibor Építészeti díj – 2018, a díjazott pályázatok :

Huszárik Krisztián – Sándor-Metternich kastély felújítása és átalakítása, Biatorbágy

A meglévő műemlék épületeket úgy egészíti ki a funkció megkívánta kortárs épületrészekkel, hogy az új nem konkurál a régivel, hanem inkább kiemeli azok szépségét, és egyúttal értékes térkapcsolatokat is létrehoz. A műemlék homlokzatok előtti elegáns üvegszerkezetek csendben újragondoltatják velünk a „kint” és a „bent” fogalmát.

Lőrincz Attila – Pharmaflight kutatóközpont, Debrecen

Az épület tömegalakításával szépen illeszkedik a környezetébe. Az összetett funkcionális igényeket racionálisan szervezi jól átlátható egységekbe. A homlokzatok kialakításában kreatívan alkalmazza a korszerű előregyártott típusszerkezeteket, ezzel gazdaságosan hoz létre egyedi karakterű, szerethető ipari épületet.

Rombauer Gábor – Családi ház, Dunaújváros

Az épület méretével és egyszerű tömegalakításával szépen illeszkedik a kertvárosi lakókörnyezetbe. A lakás funkcionális kialakítása átgondolt, a helyiségek megfelelő méretűek és jól bútorozhatóak. Az épület tartószerkezeti rendszere nagyvonalú, épületgépészeti rendszere korszerű. A homlokzaton alkalmazott nemes anyagok hosszú ideig biztosítják az épület elegáns megjelenését.

A kiállítás utcaképei:
Share

Vissza

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Megyei Építészek Kamarája