Szakmai nap 2018-10-30 - Puskás Ferenc Stadion

2018. november 22.
A MAPEI Kft. közreműködésével kamaránk egynapos szakmai kiránduláson vett részt Budapesten. A szakmai továbbképzés első programja az épülő Puskás Ferenc Stadion látogatása volt.


Az egykori Népstadion korának egyik meghatározó, legkorszerűbb építménye volt, melyet 1953-ban adtak át.


A létesítményt 2002-től az Aranycsapat világhírű labdarúgójáról, Puskás Ferencről nevezték el. A stadion épületszerkezete folyamatosan romlott, kialakítása már nem felelt meg a mai kor igényeinek. Így elkerülhetetlen volt az épület bontása. 2017-ben döntött a beruházó az új stadion tervezéséről és kivitelezéséről. A nyílt nemzetközi közbeszerzést a Magyar Építő Zrt. – ZÁÉV Zrt. konzorciuma nyerte meg. A terveket Skardelli György Ybl-díjas építész vezetésével a KÖZTI Zrt. készítette.


A Puskás Ferenc Stadion Közép-Európa legkorszerűbb és egyben legnagyobb befogadóképességű arénájaként fogadja majd látogatóit, alkalmas lesz nagyszabású sport-, kulturális események, konferenciák megrendezésére.
A tervezett stadion alapterülete: kb. bruttó 210.000 m2
Maximális nézőszám: kb. 67.200 fő
A stadion legmagasabb pontja kb. 51 m, hosszúsága kb. 316 m, kerülete kb. 1 km.
A látogatóközpont vezetőjének, Kovács-Hankó Barbarának előadásában ismerhettük meg az épülő stadionhoz kapcsolódó szakmai információkat, majd épületbejáráson vettünk részt.




Az épületbejárásra sikerült meghívnunk Skardelli Györgyöt, a stadion vezető építész tervezőjét. Előadásában érdekes információkat osztott meg velünk a tervezésről, melyek ismeretében elmondhatjuk:
Jó kezekben van mind a tervezés, mind a kivitelezés!


A szakmai nap második részében a MAPEI kft. szigetelési megoldásaival ismerkedhettünk, a stadion alagsori részének szórt technológiájú vízszigetelésének gyakorlati bemutatóján vettünk részt.



A szakmai napot a budafoki Lics pincészetben pincelátogatással, borkóstolóval zártuk.



Share

Vissza

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája