Barátságban az építészet és a gépészet - Építészeti tervezés az épületgépészetre tekintettel – 2021 után

2020. szeptember 8.
3. Építem a házad klubkonferencia és online közvetítés
MÉK: 1,5 pont (2020/81)

Tervezőként hogyan biztosíthatjuk, hogy a kivitelezési kompromisszumok és hibák elkerülése mellett az épületgépészet könnyen és kényelmesen kerülhessen az épületbe, ezzel az épületenergetikát valóban hatékonyan szolgálhassa.
A ritkán érintett, a tervezőknek és kivitelezésben dolgozó szakembereknek szóló rendezvény azokat az épületgépészeti kérdéseket járja körül, amelyekkel a tervezőnek és kivitelezési vezetőnek az elvárható minőségű végeredmény érdekében tisztában kell lennie.

A rendezvény résztvevői sok hasznos információ mellett cheklistával távozhatnak arra vonatkozóan, hogy a hatékony gépészeti kialakítás érdekében tervezőként mire kell figyelniük.
Az előadások a tervezés és épületgépészet kapcsolódási pontjainak áttekintése mentén sorra veszi az egyes fűtési módok előnyeit, górcső alá veszi ezek jövőjét, mindezt a tervezési elveken és tanulságos esettanulmányokon keresztül.  A mérnöki munkát jelentős mértékben támogatható és az egyre nagyobb teret hódító előregyártott építési
termékekről, a szakemberek munkáját segítő újdonságról, a klímafödém felhasználhatóságáról  is szó lesz.
A budapesti személyes részvétel mellett a szakmai továbbképzést élőben, online is követhetik az építész kollégák, ráadásul az online részvétel díjmentes. Természetesen a kreditpont megszerzésének feltétele most is  a teszt helyes kitöltése a képzés után, amelyet a képzést követően küldünk el az előre regisztrált építész kollégáknak.
Időpont: 2020. szeptember 8. 9:00 – 15:00
Új helyszínAz Aereco előadóterme  (1139 Budapest, Fáy utca 12/A.)
A konferenciát a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, Nagy Gyula, okl. gépészmérnök nyitja meg.
A konferencia fenti fő fókusza mellett Baumann Mihály, okl. gépészmérnök segítségével arra keressük a választ, tervezőként hogyan tudjuk az optimális fűtési teljesítményt megcélozva az épület energetikai mérlegét kialakítani, és hogyan segít ebben a ma használt legnépszerűbb program, a Winwatt.
Bokor András, okl. gépészmérnök, igazságügyi szakértő (a Budapesti és Pest megyei Mérnöki Kamara Épületgépészeti Szakosztályának alelnöke) az egyes fűtési rendszereket veszi górcső alá: mikor melyik használatában érdemes gondolkodni, mit kell feltétlenül tudni egy építésznek a hőszivattyús energiatermelő rendszerek tervezéséről. Természetesen nem mehetünk el a témát érintő jogi kérdések mellett sem.
A konferencia levezető elnöke Bodnár György  az Építő Közösség alapítója, az Építem a házam könyvsorozat szerzője.
További információ, részletes program, regisztráció ITT.
Share

Vissza

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája