BME a JÁKY-ban

2024.01.19.
A BME tartott előadás a JÁKY JÓZSEF Technikumban, erről Kis Zsolt Tanár úr beszámolóját tesszük közzé:

A BME oktatója látogatást tett a Jáky József Technikumban

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem építész tanára, Fenes Tamás építészmérnök az egyetem építész képzéseit bemutatandó előadást tartott a székesfehérvári Jáky József Technikum magasépítő technikus diákjainak. A Jáky építész tanára, Kis Zsolt építészmérnök meghívásának Fenes Tamás nagy örömmel tett eleget. Az együttműködés a Fejér Vármegyei Építészek Kamarájának elnöke, Karé Krisztián kezdeményezésére jött létre.

Nagyon fontosnak tartom az új építész szakemberek, a szakmai „utánpótlás” képzését. Ennek Fejér vármegyei alappillére a Jáky József Technikum. Mivel diákként mindkét intézmény, a Jáky és a BME padjait is koptattam, egyértelmű volt számomra a két szaktanár összekapcsolása és az együttműködés kezdeményezése – mondta el Karé Krisztián.

Az előadáson Fenes úr részletesen bemutatta az építészmérnök képzés keretein belül választható szakirányokat, elsajátítandó tantárgyakat, az egyetemi életet. Külön kitért a diákoknak szervezett nyári szakmai programokra, workshopokra.

Szívesen tettem eleget tanár kollégám meghívásának, ez számunkra is egy jó lehetőség. A BME a legpatinásabb hazai építészképzést nyújtja, mely követelményeinek teljesítéséhez jó alapot ad a technikumi képzés. Nosztalgiával emlékszem a Jákyra, hiszen jómagam is itt érettségiztem, itt tanultam meg a szakma alapjait sok évvel ezelőtt. A diákok nagyon érdeklődtek, az előadás után sok kérdést kaptam, remélem, hogy hamarosan a BME-n újra találkozunk – mondta el Fenes Tamás.

Diákjaink a magasépítő technikus szakma elsajátítása után elsősorban építészmérnöki és építőmérnöki képzés keretein belül szerezhetnek diplomát. Fenes Tamás építész előadása nagyon színvonalas és érdekes volt. Tanulóink így közelebbi képet kaphattak az egyetemi képzésről és megalapozottabb döntést hozhatnak a továbbtanulás ügyében. Köszönjük Tamás előadását, jövőre is várjuk szeretettel – vélte Kis Zsolt építész tanár.
Share

Vissza

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája