2013-03-21 (Határidők)

Kedves Kolléganők, Kollégák!

Közeleg a 2013. március 31-i határidő, szeretném felhívni az alábbiakra a figyelmeteket:

  • A hatályos 1996. évi LVIII. törvény (a tervező- és szakértő mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról) 1.§ (5) bekezdése rendelkezik a vállalkozási formában folytatott szakmagyakorlási tevékenység bejelentéséről. Idézet a törvényből: 52. § (1) "Az a vállalkozás, amely a településfejlesztéssel, a településrendezéssel és az építésüggyel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2012. évi CLVII. törvény (a továbbiakban: Módtv.) hatálybalépésekor az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény szerinti szakmagyakorlási tevékenységet, valamint az 1. § (1) bekezdésében megjelölt mérnöki, illetve építészeti tevékenységet főtevékenységként folytatja, az 1. § (5) bekezdése szerinti bejelentést 2013. március 31-ig teszi meg."
    Kérlek Benneteket, akit érint e rendelkezés, a honlapunkon is megtalálható cégregisztrálást - ha, még nem tette - tegye meg: http://www.fejermek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=246:vallalkozas-bejelentese&catid=8&Itemid=101
    Az értelemszerűen kitöltött regisztráció végén, a "Beküldés" gombra kattintva letölthető "Adatbejelentő lapot" aláírva juttassátok el kamaránkhoz.(Érdemes elmenteni a PDF fájlt, még lehet, hogy szükség lesz rá.)  A cégregisztráció jelenleg illetékmentes.
  • A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény 8/A. §18 (1) szerint:

    A cégbejegyzésre kötelezett gazdálkodó szervezet a cégjegyzékbe való bejegyzését, az egyéni vállalkozó a külön jogszabályban meghatározott bejelentés alapján történő nyilvántartásba vételét követő öt munkanapon belül – a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel – köteles a székhelye szerint illetékes, a (2) bekezdés szerinti területi gazdasági kamaránál a kamarai nyilvántartásba való bejegyzését kérni.

    A 34/A. § (3) bekezdése értelmében a kamarai nyilvántartásba vételt egyszer kellett kezdeményezni, de az 5000.-Ft kamarai hozzájárulás évente fizetendő. Minden évben, tárgyév március 31. napjáig kell megfizetnie a vállalkozóknak a kamarai nyilvántartást vezető területi kamara részére.

Üdvözlettel: Németh László

Share

Vissza

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája