Ezen az oldalon a tagjainknak, a nyilvántartottaknak kiküldött fontosabb elektronikus hírlevelek (e-mail) találhatóak időrendi sorrendben.

2013-10-03 (Szakmai nap, e-napló)

Kedves Kolléganők, Kollégák!

  • Kamaránk szervezésében „Környezet- és energiatudatos építés a passzívházak tükrében” címmel szakmai napot tartunk 2013. október 08-án (kedden) Székesfehérváron, a Szabadművelődés Házában. A rendezvényen való részvétel kamaránk tagjainak ingyenes, továbbképzési pontértéke várhatóan min. 2 pont (értékelés folyamatban). Mellékelem a meghívót, előzetes regisztráció nem szükséges.
  • Érdemes otthon is gyakorolni az alkalmazást belépve a "demó verzió" oldalára:  https://enaplo.e-epites.hu/enaplo_demo/  (a demó verzió induló oldalára is a következő pont érvényes)
  • Az elektronikus eljárások (ÉTDR, E-napló, OÉNY, stb.) használatához ajánlott a Mozilla Firefox böngésző főleg a Windows XP operációs rendszereken. A korábbi Internet     Explorer böngésző "nem szereti" ezeket az alkalmazásokat. A Firefox letölthető pl. innen: http://www.mozilla.org/hu/firefox/new/

Üdvözlettel: Németh László


2013-10-01

Kedves Kolléganők, Kollégák!

Korábbi hírlevelünknek megfelelően ismételtem felhívom a figyelmet az elektronikus építési napló alkalmazásának gyakorlati oktatására.
Az oktatás helye: Jáky József Középiskola számítógépes oktatóterme - 8000 Székesfehérvár, Deák Ferenc u. 11.
Időpontok: (elegendő az egyik napon részt venni)

  • 2013. október 03. (csütörtök) 16 órától 19 óráig
  • 2013. október 04. (péntek) 15 órától 18 óráig

Mindkét napon többek között az alábbi témakörök kerülnek ismertetésre:

  • Az e-építési napló felépítése
  • Az e-építési napló fogalmai
  • Belépés az e-építési napló alkalmazásába
  • Saját adatok kitöltése
  • Az e-építési napló készenlétbe helyezése
  • Az e-főnapló készenlétbe helyezése
  • Szerepkörök, azok kiosztása-elfogadása
  • Napi jelentés készítése internet kapcsolattal, vagy anélkül
  • Eseti bejegyzés készítése
  • Napi jelentés feltöltése az e-építési naplóba
Az oktatáson való részvétel kamaránk tagjainak, nyilvántartottjainak ingyenes, az oktatást Vajnai Endre tagtársunk tartja.
Az előzetesen meghirdetett férőhely (15-15 fő) felére érkezett jelentkezés, várjuk a további érdeklődőket. (Akár a helyszínen is, amennyiben van még hely)
Az oktatáson való részvétel továbbképzési pontértéke 1,5 pont, a résztvevők között kiosztásra kerül "Az elektronikus építési napló vezetés lépésenként" segédlet.
Üdvözlettel: Németh László

2013-09-27 (e-napló oktatás)

Kedves Kolléganők, Kollégák!
Az október 3-án és 4-én a Jáky József Középiskolában tartandó gyakorlati oktatás anyaga mindkét nap ugyanaz, tehát elegendő csak az egyik napon részt venni.
A mai napon tartott budapesti TET ülésen azt az információt kaptuk, hogy az e-napló bevezetésében nem lesz módosított határidő, október 01-ével éles a rendszer.
Azonban várható egy rendelet arról, hogy az első 3 hónapban (gyakorlatilag ebben az évben) nem lesz büntetés, csak figyelmeztetés, ha a jogszabályoknak nem megfelelő módon vezetik az e-naplót.
Sikerült 70 példány, 12 oldalas, az e-napló alkalmazásához kapcsolódó segédletet elhoznom, melyet az oktatáson kiosztunk, illetve a kamaránk irodájából elvihető. A honlapunkra is fel fogom majd tenni e jól használható, táblázatos formában tájékoztatást adó, a minisztérium által készíttetett anyagot.
Az e-epites.hu honlapjáról elérhető az e-napló demó változata, itt is lehet gyakorolni az október 01-től kötelező naplóvezetést:

https://enaplo.e-epites.hu/enaplo_demo/

Üdvözlettel: Németh László

2013-09-26 (felelős műszaki vezető, e-napló)

Kedves Kolléganők, Kollégák!

Az alábbiakra szeretném felhívni a figyelmeteket:

  • A felelős műszaki vezetők alkalmazásával kapcsolatosan a 2013. évben sok változásnak lehettünk tanúi (szenvedői ?). Így január 1-től a 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet 13. § (8) szerint: " Az építőipari kivitelezési munka jellegének megfelelő szakképesítéssel rendelkező szakmunkás felelős műszaki vezető irányítása nélkül is végezhet olyan építőipari kivitelezési tevékenységet, melynek teljesítéséhez nem vesz igénybe további alvállalkozót."

Bővebben...


2013-09-17 (e-napló oktatás)

Kedves Kolléganők, kollégák!

Akik nem tudtak részt venni a mai, e-naplóval kapcsolatos előadáson, azoknak ajánlom figyelmébe a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tárgyi képzését:

Továbbítom az FMMK e-naplóval kapcsolatos oktatási felhívását. (Felhívás a mellékletben)

Üdvözlettel: Németh László
Attachments:
Letöltés (Felhivas.pdf)FMMK oktatási felhívás
191 Kb

2013-09-08 (e-napló)

Kedves Kolléganők, Kollégák!

A 2013. október 01-től induló kivitelezések esetében a vonatkozó rendelet értelmében kötelező az elektronikus építési napló használata.
Kamaránk részéről négy tagunk részt vett a BM-ben tartott tárgyi oktatói képzésen, akik közül Borzák Balarám Béla és Vajnai Endre tart oktatói előadást Székesfehérváron.
Az előadás helye: Szabadművelődés Háza - Székesfehérvár, Fürdő sor 3.
Az előadás ideje: 2013. szeptember 17. (kedd) 15-18 óra
Továbbképzési pontra való minősítés folyamatban van.
Az előadáson való részvétel tagjaink, nyilvántartottaink részére díjmentes.

Üdvözlettel: Németh László

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája