Meghatalmazás, aláírólap

2013. május 02.
A mellékelt "Meghatalmazás" minta - cég vagy személy meghatalmazása esetén - segítséget kíván nyújtani az ÉTDR eljárásban szükséges, fontos dokumentum alkalmazásában. A nyomtatvány tetszés szerint felhasználható, annak tartalmáért a felhasználó felel.

A mellékelt "Aláírólap" minta segítséget kíván nyújtani az ÉTDR eljárásban szükséges, építészeti-műszaki dokumentáció hitelesítési eljárásában. A nyomtatvány tetszés szerint felhasználható, annak tartalmáért a felhasználó felel.


Az ÉTDR eljárás illetéke

Az elektronikus úton kezdeményezett építésügyi hatósági, szakhatósági eljárások illetékét az eljárási illetékek megfizetésének és a megfizetés ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 44/2004. (XII. 20.) PM rendelet 4. § (3) bekezdésében megjelölt
Magyar Államkincstár által vezetett 10032000-01012107 számú Eljárási illetékbevételi számlára kell megfizetni.

Amennyiben az elektronikus úton kezdeményezett eljárási illeték megfizetésére nem átutalással kerül sor, akkor a befizetéshez szükséges készpénz-átutalási megbízást a Magyar Államkincstártól szükséges megigényelni. További információ itt.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata új számlaszámot nyitott pl. az ÉTDR eljárás illetékének megfizetésére, részletek a mellékletben (2014-02-16):

ÉTDR

  • ÉTDR bemutató innen letölthető. (2013-03-29)  A 2013. március 29-én Sopronban tartott előadás diasorozata. Az eseményen két kivetítőn lehetett nyomon követni egy eljárást: a bal oldali monitor mutatta a kérelmezői oldalt, a jobb oldali monitor pedig a hatósági oldalt. A prezentáció elkészült mono változatban is, azaz mindkét oldal egyetlen monitoron nyomon követhető.         

Az ÉTDR-ről és PDF/A-ról

2013. február 24.
A mellékelt tájékoztatásban a mai napon aktuális ÉTDR rendszer alkalmazásáról, a PDF/A állományok készítéséről, használatáról olvasható tanulmány.


Az ÉTDR-ről (további észrevételek)

2013. április 10.
A mellékelt tanulmányban további észrevételek találhatóak a kérelem benyújtása utáni "Mappába" történő feltöltésről (pl. elfelejtett, módosított dokumentumok csatolása), a településképi vélemény kérelem "Tárhelyen" történő benyújtásáról.


Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája