E-építési napló gyakorlóteszt

A Belügyminisztérium a Lechner Lajos Tudásközpont Nonprofit Kft. közreműködésével az elektronikus építési napló mind szélesebb körben való megismerése, valamint a napló  alkalmazásban, naplóvezetésben való tájékozottsága érdekében mindenki számára elérhető felületen lehetőséget biztosít tudásának elmélyítésére.
 
Az ismeret bővítésének elősegítése céljából – az oktatóanyag és DEMO alkalmazás mellett - önellenőrzés keretében gyakorlóteszt kitöltésére van mód, mely elérhető 2014. január 28-ától az Országos Építésügyi Nyilvántartás „Bemutató alkalmazások” fülén.
 
Sok sikert kívánunk a teszt kitöltéséhez!

Gyakorlóteszt indítása

Budapest, 2014. január
Belügyminisztérium
Építésügyi Főosztály

Ne féljünk az e-naplótól

Rezsnyák Péter az alábbi linken osztja meg eddigi tapasztalatait az e-naplóval kapcsolatosan:

http://mesterunk-epit.blog.hu/2013/08/11/ne_feljunk_az_e_epitesi_epitesi_naplotol

Meghatalmazás, aláírólap

2013. május 02.
A mellékelt "Meghatalmazás" minta - cég vagy személy meghatalmazása esetén - segítséget kíván nyújtani az ÉTDR eljárásban szükséges, fontos dokumentum alkalmazásában. A nyomtatvány tetszés szerint felhasználható, annak tartalmáért a felhasználó felel.

A mellékelt "Aláírólap" minta segítséget kíván nyújtani az ÉTDR eljárásban szükséges, építészeti-műszaki dokumentáció hitelesítési eljárásában. A nyomtatvány tetszés szerint felhasználható, annak tartalmáért a felhasználó felel.


E-napló

TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÉPÍTÉSI NAPLÓ BEVEZETÉSÉRŐL, HASZNÁLATÁRÓL

Az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009 (IX.15.) Korm. rendelet szerint az építési naplót 2013. október 1-je után induló építőipari kivitelezések esetében elektronikusan kell vezetni. A 2013. október 1. előtt megkezdett kivitelezések esetében az építési napló vezetését papír alapon is be lehet befejezni.

Az ÉTDR eljárás illetéke

Az elektronikus úton kezdeményezett építésügyi hatósági, szakhatósági eljárások illetékét az eljárási illetékek megfizetésének és a megfizetés ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 44/2004. (XII. 20.) PM rendelet 4. § (3) bekezdésében megjelölt
Magyar Államkincstár által vezetett 10032000-01012107 számú Eljárási illetékbevételi számlára kell megfizetni.

Amennyiben az elektronikus úton kezdeményezett eljárási illeték megfizetésére nem átutalással kerül sor, akkor a befizetéshez szükséges készpénz-átutalási megbízást a Magyar Államkincstártól szükséges megigényelni. További információ itt.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata új számlaszámot nyitott pl. az ÉTDR eljárás illetékének megfizetésére, részletek a mellékletben (2014-02-16):

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája