"Molnár Tibor Építészeti Díj - 2023" pályázati hirdetmény

2023. április 04.
A Fejér Megyei Építészek Kamarájának Elnöksége a 3/2023. (03.23.) FÉK elnökségi határozat szerint 2023. évben is meghirdeti a "Molnár Tibor Építészeti Díj"- at.
A kamara tagjainak, időkorlát nélkül, bárhol megvalósult épületével, szakmai munkájával lehet pályázni.


A Díjnak nincsenek fokozatai, évente összesen maximum három Díj adható. A Díj oklevéllel, emlékéremmel és pénzjutalommal jár.
A pályázatok  benyújtásának határideje: 2023. június 05.
A Díj átadására Molnár Tibor születésének évfordulóján, 2023. szeptember 23-án kerül sor.
További információ a Díjról kamaránk honlapján a "Molnár Tibor Építészeti Díj" cikk alatt található.
A Hirdetmény módosításának jogát az Alapító fenntartja.
Pályázati kiírási dokumentáció a mellékletben:


CONSTRUMA 2018

2018. március 26.
A CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor 2018. április 11-15. között várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Az idei évben az építőipari-otthonteremtési kiállításcsokor tagjai: CONSTRUMA (építőipar), RENEO (megújuló energia, épületgépészet), OTTHONDesign (lakberendezés, design), CONSTRUMA Kert (kerttervezés, kertépítés, dísznövény).


VÁLTOZÁS! A korábbiaktól eltérően az idei évtől már nem ingyenes, hanem kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget biztosítunk, de csak online előzetes regisztráció esetén!
A Hungexpo és a Magyar Építész Kamara megállapodása értelmében a MÉK tagok számára az első két szakmai napra  (április 11-12.) továbbra is ingyenes belépést, április 13 -ára pedig kedvezményes belépési lehetőséget biztosítunk.

Konferencia programok  ITT , online regisztráció: április 11-12. ,   április 13.

A Magyar Építész Kamara a Construma kiállítás megtekintéséért (minimum 3 óra kiállítás látogatásért) 1 továbbképzési pontot ítélt (Bírálati sorszám: 2018/6.), melyet a tagok a Kamara standján, az A pavilon 111i standon vehetnek át a kiállítás ideje alatt.
További részletek a MÉK
honlapján!

Ybl Miklós-díj 2018

2018. március 20.
Az Ybl Miklós-díj a legalább tizenöt év kimagasló egyéni – önállóan tervezett építészeti alkotásokra vonatkozó – építészeti alkotói, oktatói tevékenység elismeréséül, életműdíjként adományozható.A díj évente legfeljebb 5 fő részére kerül kiosztásra. Az elismerést ugyanaz a személy csak egyszer kaphatja meg. A díj átadására minden évben, így 2018-ban is a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kerül sor.
További részletekről, 2018. év díjazottjairól ITT olvashat.

Átadták a Bence-hegyi kilátót

2018. március 21.
Kamaránk tagjai közül többen részt vettünk a most átadott kilátó tervpályázatán. A beérkezett tervek közül a második helyezett pályázat került megvalósításra, melyet a tegnapi napon adtak át:



Többen figyelemmel kísértük a kilátó megvalósulását, s alkottunk véleményt az elkészült építményről.
A lépcsőből álló kilátó utolsó lépcsőfokáról feltáruló látvány 2018. március 31-ig ingyen megtekinthető.
Utána 300 Ft-os belépővel lehet leküzdeni a lépcsőfokokat.
További részletek a FEOL oldalán.  N.L.

Településképi szakmai konzultáció

2018. március 14.
A Fejér Megyei Kormányhivatal, a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Építészek Kamarája szervezésében a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága településképi szakmai konzultációt tart a településképi arculati kézikönyvek és településképi rendeletekkel kapcsolatos tapasztalatokról.

Időpont: 2018. március 20. (kedd) 10:00 óra
Helyszín: Megyeháza, Címerterem
              Székesfehérvár, Szent István tér 9.
Meghívó, program a mellékletben:


Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája