Regionális Szakmai Napok 2021

2021. szeptember 28.


Az ÉMSZ a BME Épületszerkezettani Tanszék szakmai támogatásával és oktatóinak közreműködésével 2021-ben is megszervezi a Regionális Szakmai Napok rendezvénysorozatot.
A továbbképzésen elismert egyetemi professzorok előadásai mellett kivitelezők tapasztalatait ismerhetik meg a hallgatók. Természetesen nem maradhatnak el a gyártó cégek műszaki megoldásait bemutató prezentációk se, lehetőség van továbbá a kiállítási standoknál személyes konzultációra a gyártók képviselőivel.
Magyar Építész Kamara regisztráció: 2021/23 – 3,0 pont
2021. szeptember 28. Székesfehérvár, Fehérvári Civil Központ, 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.
További információ, regisztráció ITT


Egész évben elvégezhető díjmentes online továbbképzések

„Barátságban az építészet és a gépészet” Építészeti tervezés az épületgépészetre tekintettel – 2021 után
MÉK 1,5 pont (2020/81)
 
Homlokzati hőszigetelés, homlokzatképzés korszerű anyagokkal, színdinamika – Homlokzat képzés I. modul
MÉK 1,5 pont (2021/7)
 
Felületképzés korszerű anyagokkal bel- és kültérben, homlokzat felújítások, műemléki felújítások, aljzatképzés – Homlokzat képzés II. modul
MÉK 1,5 pont (2021/8)
 
Innováció az előregyártásban – Épületszerkezetek, tervezés, kivitelezés, magyar és nemzetközi projektek tapasztalatai alapján - Műszaki megoldások előregyártással 3.0
MÉK 2,5 pont (2021/9)
 
Kortárs formák a tetőn. Korszerű műszaki megoldásoktól a hasznosított zöldtetőkig, lapostetők és magastetők építése ma és holnap.
MÉK 1,5 pont (2021/10)
 
Variációk homlokzatra - Az üveg hatékony alkalmazása az építészetben
MÉK 2 pont (2021/24)

A képzések elvégzésének feltétele az online teszt helyes kitöltése.

A fenti képzések az alábbi oldalon érhetők el:  https://buildrendezvenyek.hu/webinarium


Családi ház és szerkezet: ma és holnap

2021. május 12.
Milyen a XXI. századi családi ház szerkezeti és energetikai szempontból? Milyen elvárásokkal érkezhetnek a megrendelők és milyen válaszokkal kell rendelkeznie az építészeknek és a kivitelezésben dolgozó gyakorlati szakembereknek? Milyen esztétikai, szerkezeti és energetikai feltételeknek kell megfelelnie a ma megfizethető és a jövőben is jól működő, energiatakarékos és korszerű ház alapvető szerkezeteinek?

Online továbbképzés
MÉK: 2 pont (2021/44)
Bővebb információ és regisztráció a díjmentes szakmai továbbképzésre: https://buildrendezvenyek.hu/89-csaladi-haz-es-szerkezet-ma-es-holnap

Bővebben...


Magyarország szép - online kirándulás a vidéki Magyarország érdekes épületei között

2021. május 05.

A Magyar Építőművészek Szövetsége védnökségével hívjuk életre Magyarország szép címmel megrendezésre kerülő online továbbképzést. Az esemény fő fókusza olyan itthoni, vidéki épületek (elsősorban közintézmények, kulturális intézmények) bemutatása, amelyek meghatározzák a környezetüket. Kastélyok, színházak, múzeumok, templomok, turisztikai látványosságok, amelyek azt mutatják meg, hogy nem csak Budapesten vannak szép és kiemelkedő építészeti teljesítmények.Neves építész előadóink segítségével nyerhetünk bepillantást e meghatározó vidéki épületek tervezési és megvalósulási folyamatába.Egyénileg bárhonnan elérhető díjmentesen a webes közvetítés (átlagos sávszélességű) szélessávú interneten keresztül.
MÉK: 3 pont (2021/43)
Bővebb információ és regisztráció:
https://buildrendezvenyek.hu/88-magyarorszag-szep

Bővebben...


Variációk homlokzatra - Üveg az építészetben

2021. március 3. 9:00 – 16:00 (Szünetekkel)
Ma már nem fordulhat elő, hogy egy üveghomlokzattal tervezett épület ne legyen a kor kihívásának megfelelően energiatakarékos. Függően annak rétegfelépítésétől, nagyságától, fény- és hőtechnikai tulajdonságaitól az alkalmazott üveg alapvetően meghatározza az épület energiahatékonyságát és természetesen az esztétikai megjelenését is.  Az üveghomlokzatokkal kapcsolatos energetikai-, de az esztétikai igények tekintetében zajló változásokra az üveggyártásban folyó innováció ad válaszokat.
Online továbbképzés
MÉK: 2 pont (2021/24)
Továbbképzésünkben áttekintjük, hogy üveghomlokzatú épületek tervezéséhez milyen új lehetőségeket kínál a változó igényekre reagáló gyártás és azt, hogyan alkalmazzák Európa és világszerte, fókuszban az üvegevolúció állomásaival. Egy előadásban pedig alternatívát állítunk az üveghomlokzatoknak, ahol a szálcement és fém szerelt szerkezetek előnyeit és lehetőségeit vesszük számba.
Alkalmazástechnikai előadásokban összegezzük azt, milyen építészeti kihívások, feladatok oldhatók meg üveggel, amelyek a hatékony üvegtervezés fő aspektusa, és tervezőként milyen szempontok szerint érdemes üveget választani. A szakmai nap célja annak bemutatása is, hogy e nemzetközi trendek szerinti innovatív üvegmegoldások hogyan jelentek meg az itthoni építészetben – ebben neves építészirodák vezetői lesznek vendégelőadóink.
Részvételi feltételek
Egyénileg bárhonnan elérhető díjmentesen a webes közvetítés (átlagos sávszélességű) interneten keresztül. MÉK továbbképzési pontot igénylők számára a képzést követően e-mail-ben elküldött teszt helyes kitöltése a kamarai pont megszerzésének feltétele.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ, REGISZTRÁCIÓ!


Biztonság 2021-ben - Az Austrotherm és a BME Épületszerkezettani Tanszék konferenciája

2021. február 25.
Bár talán a biztonság a legalapvetőbb kérdésnek tűnik az építész tervező számára, nem kell ahhoz tűzeset, hogy az épület veszélyessé váljon, legyen szó a homlokzatról vagy a tetőről. Már az építés fázisában gondolni kell a tervezőnek a használat, a takarítás biztonságára, sőt, ma már egyre inkább a belső levegővel kapcsolatos biztonsági és egészségi követelményekre is.
Ugyanakkor a biztonság kérdése a tervezéskor is felmerül: hogyan védjük a tervezés során az adatokat? Mindezekről a kérdésekről szó lesz az Austrotherm „Biztonság 2021-ben” konferenciáján a BME Épületszerkezettani Tanszék és az Artifex Kiadó szervezésében. A végén Dulácska professzor előadásában az is kiderül: gyakran az építész, a statikus, a műszaki ellenőr és a kivitelező együttműködésének hiányosságai vezetnek katasztrófához.

A konferencia elő közvetítésének időpontja: 2021. február 25., csütörtök
Akkreditáció: 2 pont (MÉK 2021/5)
Az online részvétel díja: bruttó 2000 Ft
FIGYELEM, a rendezvény online követhető (az építészkamarai pontokat ebben az esetben is meg lehet szerezni).

További információ, regisztráció!


Kortárs formák a tetőn

2021. február 17. 9:00 – 16:15 (Online továbbképzés)
Korszerű műszaki megoldásoktól a hasznosított zöldtetőkig, lapostetők és magastetők építése ma és holnap.A képzés célja lapos és magastetők esetén a figyelmet a gyakran elkövetett hibákra irányítani, valamint ajánlásokat adni ezek elkerülésére a tető teljes rétegrendjének kialakítását górcső alá véve (szigetelés, tetőáttörések, tetőburok). A lapostetők témájának feldolgozása során nem mehetünk el a jövő tetőivel szembeni elvárások áttekintése mellett sem. Vízió a napenergiát hasznosító zöldtető!


Az online képzés során ezúttal Haraszti László, okl. építészmérnök, okl. igazságügyi szakértő, Horváth Sándor, Széchenyi–díjas okl. építészmérnök, BME Épületszerkezetek tanszék egyetemi adjunktusa, Kóbor Csaba, alkalmazástechnikai tanácsadó és Rácz István, okl. építészmérnök segítik az eligazodást a témában.
Részvételi feltételek:
Egyénileg bárhonnan elérhető díjmentesen a webes közvetítés (átlagos sávszélességű) interneten keresztül. MÉK továbbképzési pontot igénylők számára a képzést követően e-mail-ben elküldött teszt helyes kitöltése a kamarai pont megszerzésének feltétele.
Továbbképzési pontérték: MÉK 1,5 pont (2021/10)

BŐVEBB INFORMÁCIÓ

REGISZTRÁCIÓ

Építési jog 2021 - online konferencia

2021. január 27.
Évindító webinárium az új építési engedélyezési, településképi, kivitelezési, örökségvédelmi és energetikai követelményekről, 2021. január 27.
2020 decemberének utolsó napjaiban egymás után jelentek meg az építésügyi salátarendeletek, nem maradt olyan lényeges – az építésügyet érintő – jogszabály, amelyben ne találnánk fontos módosításokat (OTÉK, Kivitelezési kódex, Eljárási kódex, 314/2012. (XI. 8.) Korm.rendelet stb.), olvasható az Artifex Kiadó honlapján.


A konferenciát az Építésijog.hu portál (szerkesztője: dr. Jámbor Attila ügyvéd, egyetemi oktató) szakmai szervezésével tartjuk meg. Az előadók a feltett kérdésekre is válaszolnak, azaz a nap végén szakmai konzultáció is segíti a tisztánlátást. A konferenciát az interneten – webinárium formájában – lehet követni, és minden résztvevő megkapja az előadások videófelvételeit és diasorait is.
Magyar Építész Kamara akkreditációja : 2,5 kreditpont (MÉK 2021/6).
Az online konferenciát január 27-én közvetítjük az interneten, de a teljes rendezvény felvételről még egy hétig megtekinthető (akár többször vagy részletekben is). Ebben az időszakban a kamarai pontok is megszerezhetők – ehhez a feltett tesztkérdésekre kell válaszolniuk a résztvevőknek.

RÉSZVÉTELI DÍJAK, TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A JELENTKEZÉSI OLDALON!


Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Megyei Építészek Kamarája