Építési jog 2021 - online konferencia

2021. január 27.
Évindító webinárium az új építési engedélyezési, településképi, kivitelezési, örökségvédelmi és energetikai követelményekről, 2021. január 27.
2020 decemberének utolsó napjaiban egymás után jelentek meg az építésügyi salátarendeletek, nem maradt olyan lényeges – az építésügyet érintő – jogszabály, amelyben ne találnánk fontos módosításokat (OTÉK, Kivitelezési kódex, Eljárási kódex, 314/2012. (XI. 8.) Korm.rendelet stb.), olvasható az Artifex Kiadó honlapján.


A konferenciát az Építésijog.hu portál (szerkesztője: dr. Jámbor Attila ügyvéd, egyetemi oktató) szakmai szervezésével tartjuk meg. Az előadók a feltett kérdésekre is válaszolnak, azaz a nap végén szakmai konzultáció is segíti a tisztánlátást. A konferenciát az interneten – webinárium formájában – lehet követni, és minden résztvevő megkapja az előadások videófelvételeit és diasorait is.
Magyar Építész Kamara akkreditációja : 2,5 kreditpont (MÉK 2021/6).
Az online konferenciát január 27-én közvetítjük az interneten, de a teljes rendezvény felvételről még egy hétig megtekinthető (akár többször vagy részletekben is). Ebben az időszakban a kamarai pontok is megszerezhetők – ehhez a feltett tesztkérdésekre kell válaszolniuk a résztvevőknek.

RÉSZVÉTELI DÍJAK, TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A JELENTKEZÉSI OLDALON!


Innovatív hőszigelető megoldások - Kingspan online továbbképzés

2021. január 26. (10-14) ill. 29. (14-18)
2021. január 26-án 10:00-14:00-ig "Innovatív hőszigetelési megoldások az építészetben" címmel online előadás sorozatot tart a KINGSPAN.
Az előadások megtekintése ingyenes, a kamarai tagsági számmal regisztráló nézőink számára egy gyors, mindössze 8 kérdésből álló teszt kitöltése után 1 Építész Kamarai pont gyűjthető érte.
A továbbképzést 2021.01.29-én 14:00-18:00 megismételjük és január 30-a után  2021. december 31-ig elérhető lesz a honlapunkon. (A pontokat is december 31-ig lehet majd gyűjteni)


ÉMSZ Szakmai Továbbképzés

2020. szeptember 29. 9:00-16:00

Az ÉMSZ (Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége) a BME Épületszerkezettani Tanszék oktatóinak közreműködésével továbbképzést szervez főként építészek, kivitelezők számára szeptember 29-én Székesfehérváron.


A vírus miatt kialakult helyzethez alkalmazkodva lehetősége van ONLINE is elvégezni szakmai továbbképzésünket.
A képzés előadásai az aktuális kérdésekre kínálnak megoldást, példák bemutatásával, sok hasznos információval építészeknek és gyakorlati szakembereknek. A továbbképzésen elismert egyetemi professzorok előadásai mellett kivitelezők tapasztalatait ismerhetik meg a hallgatók. Természetesen nem maradhatnak el a gyártó cégek műszaki megoldásait bemutató prezentációk se, lehetőség van továbbá a kiállítási standoknál személyes konzultációra a gyártók képviselőivel.
Fő témák:
- Megvalósult projektek - jó példák, rossz példák itthonról és külföldről
- Megújuló energiaforrások felhasználásához kapcsolódó műszaki megoldások
MÉK: 3 pont /2020/04
Helyszín: Gazdaság Háza - Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.
Időpont: 2020. szeptember 29. (kedd) 9:00-16:00 (regisztráció 8:30-tól)
A továbbképzésen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részletes program a mellékletben.

REGISZTRÁCIÓ ITT

Amennyiben a személyes részvételt választja, felhívjuk figyelmét, hogy az alábbiakra:

Bővebben...


Energiatudatos tetőmegoldások esztétikusan a Terrántól

2020. szeptember 4. és 11.

ELHALASZTVA !!!

A Terrán Tetőcserépgyártó Kft. építész nyílt napot tart szeptember 4-én és 11-én Pécsett “Energiatudatos tetőmegoldások esztétikusan a Terrántól” címmel, melyre sok szeretettel várjuk az érdeklődőket.

Tudnivalók

  • A rendezvényen résztvevő MÉK tagok 2 kreditpontot kapnak.
  • A nyílt nap helyszíne a Terrán pécsi képzési központja (7630 Pécs, Engel J. u. 8), illetve helyszínbejárásként a bólyi óvodára telepített Generon rendszer megtekintésére is sor kerül
  • A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

A jelentkezés részleteiről a jövő héten további tájékoztatást adunk.
Tovább információ a MÉK-OTIR -ban.

Bővebben...


Barátságban az építészet és a gépészet - Építészeti tervezés az épületgépészetre tekintettel – 2021 után

2020. szeptember 8.
3. Építem a házad klubkonferencia és online közvetítés
MÉK: 1,5 pont (2020/81)

Tervezőként hogyan biztosíthatjuk, hogy a kivitelezési kompromisszumok és hibák elkerülése mellett az épületgépészet könnyen és kényelmesen kerülhessen az épületbe, ezzel az épületenergetikát valóban hatékonyan szolgálhassa.
A ritkán érintett, a tervezőknek és kivitelezésben dolgozó szakembereknek szóló rendezvény azokat az épületgépészeti kérdéseket járja körül, amelyekkel a tervezőnek és kivitelezési vezetőnek az elvárható minőségű végeredmény érdekében tisztában kell lennie.

A rendezvény résztvevői sok hasznos információ mellett cheklistával távozhatnak arra vonatkozóan, hogy a hatékony gépészeti kialakítás érdekében tervezőként mire kell figyelniük.
Az előadások a tervezés és épületgépészet kapcsolódási pontjainak áttekintése mentén sorra veszi az egyes fűtési módok előnyeit, górcső alá veszi ezek jövőjét, mindezt a tervezési elveken és tanulságos esettanulmányokon keresztül.  A mérnöki munkát jelentős mértékben támogatható és az egyre nagyobb teret hódító előregyártott építési
termékekről, a szakemberek munkáját segítő újdonságról, a klímafödém felhasználhatóságáról  is szó lesz.
A budapesti személyes részvétel mellett a szakmai továbbképzést élőben, online is követhetik az építész kollégák, ráadásul az online részvétel díjmentes. Természetesen a kreditpont megszerzésének feltétele most is  a teszt helyes kitöltése a képzés után, amelyet a képzést követően küldünk el az előre regisztrált építész kollégáknak.
Időpont: 2020. szeptember 8. 9:00 – 15:00
Új helyszínAz Aereco előadóterme  (1139 Budapest, Fáy utca 12/A.)

Bővebben...


Homlokzat 2020 – online oktatás, szakmai nap és webinárium

2020. május 28., szeptember 29.
Homlokzat 2020 - Szakmai továbbképzések tervezőknek és kivitelezőknek
MÉK: 1,5 pont/képzési nap (2020/77, 78)
2020. május 28. 10:00-16:00 - Homlokzati hőszigetelés, homlokzatképzés korszerű anyagokkal, színdinamika
2020. szeptember 29. 10:00-16:00 - Felületképzés korszerű anyagokkal bel- és kültérben, homlokzat felújítások, műemléki felújítások, aljzatképzés


A speciális helyzetre való tekintettel, egészségvédelmi okokból a május 28-i első modulon csak online részvételre nyílik lehetőség. A második modul szeptember 29-én kerül megrendezésre a Baumit dorogi központjában, hagyományos oktatási keretek között, de online részvételi lehetőséget is kínálva. A szeptemberi modulon a személyes részvétel ára – ellátással – 4000 Ft, míg az online részvétel térítésmentes, utóbbi esetén a továbbképzési pont megszerzésének feltétele online teszt elvégzése.

Bővebben...


Közel nulla energiaigényű lakóépületek...


Tervezői művezetés: élőmunkaszegény, bolondbiztos építés

2020. február 19. (9:00-16:00)
Konferencia + országos webinárium

A mai építőipar számára a legégetőbb probléma a szakmunkások, sőt már a betanított munkások hiánya, emiatt számos területen változnak a technológiák, különösen az egyszerű bejelentéssel épülő családi házak területén, ahol a tervezőknek kell számos részletet másképp megoldani.
A konferencia az ő számukra kíván segítséget nyújtani szakértők segítségével, akik a jogi hátteret és felelősségi kérdéseket (dr. Jámbor Attila), illetve a szakmai tudnivalókat (Huszár Zsolt mestertanár, BME, Ritter Ádám műszaki igazgató) mondják el.


Időpont: 2020. február 19. (szerda) 9:00-16:00
Akkreditáció: 1,5 pont (MÉK 2019/395)


Egyes vidéki megyeszékhelyeken a területi építész kamarák saját tagjaik, illetve az önkéntes szolgáltatási díjat fizető nyilvántartottjaik részére ingyenes részvételt tesznek lehetővé a kamarák által megadott helyszínen, bekapcsolódva az online közvetítésbe.

Székesfehérvári helyszín: Szabadművelődés Háza - 8000 Székesfehérvár, Fürdősor 3. (csak FÉK tagoknak ingyenes)

További információ és jelentkezés ITT.
(A "3. KONFERENCIA-RÉSZVÉTEL SZEMÉLYESEN, VIDÉKI HELYSZÍNEN, KAMARAI TAGOK SZÁMÁRA" rész alatt lehet "megrendelni" az ingyenes belépőt)
Részletes program:

Bővebben...


Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Megyei Építészek Kamarája